Wednesday, December 28, 2011

ada udang disebalik batu (:

hari jumaat dua minggu lepas kott.
ika roomate wana minta tolong wana hantar dia pergi Medan Gopeng. dia nak balik rumah nak jumpa boyfiee (awww! jealous jealous).
gerak awal jugak kott. ika nie mana beli tiket lagi... saje mencuba nasib. sampai je Medan Gopeng tu, dia beli tiket pukul2.30.
kiteorg terus gerak Ipoh Parade. mahu makan n wana nak jumpa boyfie dia :)
anis n ika pegi makan dulu dekat foodcourt. jalan punya jalan time otw nak makan, terserempak dengan Ain..kawan lama yang lamaa menghilang. sembang sembang kejap je. dia pun macam nak cepat. anis pun nak cepat la kan. makan makan !
duk makan.. ika duk tanya pasal braces segala bagai..sakit ke, berapa hinggit kena..
wana call "anis dekat area mana?"
anis "depan siket. depan depan.."
anis lambai lambai wana :)
anis nak beli baju ! berjalan la sana sini..kiteorang lama dekat Ipoh Parade nie sebab tunggu boyfie wana nie haa.
masuk kedai sana sini, tade yang berkenan. hampehh =='
dah tu...dekat pukul 2.30 dah niee. terus jumpa boyfie wana dekat Medan Kit. senang cerita.
yehaa ! kita otw pegi amik Mizan. sape mizan nie? kawan baru anis :)
uishh ! laju jugak boyfie wana nie bawak kereta.
amik je mizan... terus pegi Jusco pulakk. nak try tgk baju dekat PDI. tade pulakk baju yang berkenan.
pegi masuk Jusco. ramai nyee orang cina. Jusco orang yang shopping majoriti mesti Cina. kenapa yeh ?? hmmmm.
ha ! anis dapat baju dah. tahu sape pilih..Mizan. hahaha ! dia memang senyapp gila ! tapi ta sangka dia pilih baju yang okay. :) thanks.
lahh. tak cerita pulak kenapa anis beria sgt cari baju. macam nie cerita dia. anis cari baju hitam sebab anis kena jadi fasi untuk induction OM part1. :)
makan lagi. petang memang suka lapar bila dah berjalan. Mc'D time!!! nak tengok wana n boyfie dia ? jap jap...
jeng jeng jeng--->
boyfie wana nie memang suka berangan *sorry fik.org dah ckp tangkap gambar, dia ta tengok pulakk @ buat muka.
jalan jalan tangkap gambar 

tak ada kerja mahu dibuat
lepas tu, kiteorang gerak Jusco bahagian makanan, keropok, ikan segala bagai tu. wana n boyfie dia memang nak bukak kedai sebab dieorang nie borong KITKAT n ZIP CADBURY.
shopping punya shopping, anis p toilet sat. mata kering (lens ==')
wana suruh tangkap gambar dieorang lagi.
seplastik wana punya. kao ada ? 
maghrib dah nie. time untuk balik UiTM =='
kiteorang hantar boyfie wana nie dulu. then baru dia guide kiteorang sampai Medan Gopeng. dia punya shortcut sana sini. bila keluar dekat Tambun..lah ! dekat sini je rumah dia. haha !
yeahh ! smpai dah UiTM. kira nasib ta kena tahan dengan poolis bantuan :)

Sunday, December 4, 2011

baru je masuk, dahh berjalan :D

(3/12/11)
kiteorg ta plan awal-awal pun. plan last-last minute, mesti jadi kan bila nak keluar mana-mana.
kiteorg keluar dalam pukul 8 lebih amik kereta. anis wana syera fana mia satu kereta.
mimi fik che'a naeem syahmel fika satu kereta.
farhan acap fara  mierul syahmel satu kereta.
kereta wana gerak dulu sebab nak isi minyak, yang lain tunggu che'a naeem. kelambatan pulakk.dah isi minyak semua, fikir nak tgk OMBAK RINDU pukul berapa. lepas tu che'a call, kereta fik ta boleyh start. dah call owner kereta. dia datang nanti.
time kereta rosak dekat petrol pam
 so, kiteorg gerak la dulu sebab nak beli tiket kan. byk tiket yang kiteorg beli. yelahh,kiteorg je dah berapa orang. haha ! muny pun ade time nie dgn boyfie dia. alalala :)
movie baru keluar, mesti berduyun orang nak pergi tengok. kereta fik boleyh gerak then, tetiba mati pulakk dekat padang Ipoh. yang wana anis terpaksa la amik dieorg sebab dah beli tiket pukul dua. kereta ta tetiba mati tu pukul12. agak rushing n terpaksa ingat ingat balik jalan Ipoh nie. *anis wana berjalan Ipoh byk kali dah, tapi tetap failed bila datang Ipoh balikk.. masalah masalah.
anis mimi wana fika
anis mimi wana fika syahmel


dalam setengah jam bertempek dekat padang Ipoh nie, gerak la Jusco. movie movie !
uishh ! ramai budak UiTM. hahaha ! :D
anis che'a wana syera fika fana 
mia acap fika wana
mana anis ? anis la yang tgkp gambar nie :D
anis mimi farhan wana fika


makan la kejap.. lapar. lepas makan, berpecah sebab ada yang shopping time :D
tengok movie... sedih memang ta ingat la kan. dah la sedih, sweet. nak jugak macam tu ! tapi ta nak part kena jual, part kena sepak terajang. nak sweet sweet jee.
tunggu nak gerak macam mana. overnight ?


habis tgk movie, mia balik rumah nenek.
anis fara wana fika fik mimi ikut amik kereta yang tersadai dekat padang Ipoh tu.
owner kereta tu ckp okay. lepas charge bateri nie oka dah, boleyh bejalan sampai singapore dah.
lepas tu kiteorang nak pergi Greentown mall. nak buat sim baru. mimi beli phone baru. line maxis dekat UiTM nie mengada sangat.  tu ramai bertukar ke celcom.
habis je buat segala  bagai dekat Greentown Mall, nak gerak Jusco, lahh... fara ta confidence bawak manual pulakk. anis nak bawak ? memang takk lah. ! tunggu wana datang..dah la kiteorg ta bayar tiket parking. haha!
lastly, fara mimi pegi bayar juga. tunggu wanaa ~
nak tahu ape jadi ? kereta fik buat hal balik. dekat traffic light. nasib la sebelum traffic light tu ada u turn, lelaki lelaki yang ada dalam kereta fik tu tolak kereta dekat corner u turn tu. kiterog dari Greentown pun sampai.. tunggu la jugak kan. dari pukul 6 lebih sampai 10 lebih. owner tu ckp dia hantar org dia lepas maghrib. HAMPEHHH ! GERAM GILA ! TA BYK TEMPAT SEMPAT BERJALAN. sewa setengah hari nie sampai sehari terpaksa sewa n nak bayar kena setengah hari jugak ! dah la ta berjalan mana.
dah malam nie laa semua bateri handphone jadi nyawa nyawa ikan. haha ! 

wana share phone dgn anis. nasib phone boleyh dua sim.
wana "bateri tahan lama...handphone baru la kata kan.."

anis "grrrr..tade sape nak text, tu bertahan tu."
dah boring sangat tunggu kereta nie punya pasal, kiteorg main main, buat bising dekat situ, tangkap tangkap gambar ---> 

kereta nie la punya pasal
pukul 10 lebih baru la owner punya kawan datang tukar bateri kereta fik tu n kiteorg tukar kereta dgn dia tuh. grrr kalo dari awal tukar kan senang. tade la berkelah dekat tepi jalan nie.
yeahh ! pegi dataran. mahu makan. laparrr lah. dari pukul berapa stay dekat tepi jalan nie kan.
then, wana jumpa kawan dia n now boyfie wana(9/12/2011).

11.20 p.m. (3/12/11)
makan punya makan. dieorg nak lepak shisha (betul ke ejaan ? hmm).
sampai kedai mamak tuh. whoaa ! macam jalan dekat red carpet. sebab ape ? semua lelaki dekat situ pandang macam nak makan orang. manakutkan.
anis wana fika syera fana fik mierul gerak GerbangMalam.
yang lain melayang shisha. che'a mesti la teman naeem.

12.35 a.m. (4/12/11)
lama dekat GerbangMalam...amar text anis..*pelikk
wana nak beli jam then tuan punya kedai tu siasat anis pulakkk.
hafiz "dari mana nie?"
anis "berjalan ipoh"
hafiz "umur berapa?"
anis "lapan belas.haha ! nape?"
hafiz "ha? ingtkan dalam 25tahun.."
anis "nampak tua ke ? grrr"
hafiz " ta lahh. study ke? kat mane?"
anis "a'ah study. dekat uitm SI"
haha ! wana habiss shopping nak gerak..
hafiz "nak facebook"
.............
lepak kejap dekat kedai mamak tu..
pukul 2 lebih gerak Marina Island pulakk wheee! 
ada titi dekat Marina Island tu, kiteorg baring tengok bintang ramai-ramai. bestt sangat.
valueable memories ! :D
lepak kedai makan. nasib la bukak lagi... makan makan minum minum. 
fara "tunggu matahari terbit"
dieorg main basikal dekat situ. untuk sewa tapi owner dia bagi naikk jeh. seronok nyee. kalo anis pakai seluar, anis join dah. nasib ta menyebelahi anis *sedihhh
pukul 7 lebih baru gerak balik UiTM balikk..
semua keletihan...

Tanda tanda cinta semakin pudar

♥ Malas angkat telefon..
♥ Taip sms pun pendek2 jer..
♥ Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!
♥ Bagi alasan.'awak nie terlalu baik untuk saya.saya tak layak untuk awak.'
. masa ngorat kita dulu xda pulak timbul hal tu..!
♥ Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” ja..?!!
♥ Ada apa-2 hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..
♥ Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..
♥ Dia dah x kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus..
♥ Apa kita buat dah tak betul dimata dia..
♥ Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..
♥ Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..
♥ Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..
♥ Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah .taknak.. rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang..
♥ Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat panas.

Saturday, December 3, 2011

kelas dibatal kan :D

bangun awal untuk pergi kelas pagi niee. semangat la kata kan.
lama jugak tunggu lecturer dekat tangga lab tu. lepas tu lecturer text syahmel, awak semua pergi makan dulu. apa lagi, dapat kebenaran pergi makan ramai ramai dekat cafe bawah. Semua orang kalut amik makan minum :)
fik, anis, wana, mierul, che'a, acap, mimie :)

anis, acap, wana :)
Lepas tu, syahmel cakap kelas batal. ouwwyeahh ! haha ! jahat kan kan? *suka pulakk kelas batal.
act, kelas typing pagi nie. ramai la jugak lappy sebab komputer ta cukup.
ashraf n fikri bawak keluar lappy dieorg. ashraf sembang sembang pasal lappy baru dia. Anis  n Wana sembang sembang. Mimie n Fara sembang sembang.
Wana ckp "acap! bukak webcam. kita tgkap gambar sesama semua. tu pun yang muat"
Whoaaa ! dalam cafe tu kiteorg je lahh yang bising. haha !
orang tengok je. yang Anis nie takut kena halau jehh.
lepas tu kiteorang bincang kes nak gerak Ipoh esok. OMBAK RINDU weyh ! *mari kita meleleh kan air mata :)

Friday, November 25, 2011

Nur Halimatun mention Anis aww aww!

sejak balik UITM, mana ada selalu online macam selalu. jarang sangat online.
malas kott.
anis online hari nie sebab nak tahu jugak la apa perkembangan FACEBOOK n TWITTER :)
duk layan chat wana lepas tu ada girls tag nama anis kat wall FACEBOOK.
eyh2 ! terharu jugakk la kan ada orang buat entry pasal kita. haha ! *mengada kejap.
nama dia Nur Halimatun :) kecikk je anis tengok tu pun dalam fb.
btw, thanks buat entry pasal anis .

Sunday, November 20, 2011

balik uitm

sepatut nye anis daftar hari ahad.
lepas tu anis cuba  nasib daftar hari sabtu. yeay ! punya berat la kan angkat barang dekat tingkat dua. =='
anis masuk je bilik tade orang .
uishh ! ada barang, tapi tade orang. alahaii.
punggah la beg penat ouuh. gila ahh !
anis ta suka bilik nie sebab ape ?
1st---> sebab kena tukar dgn blok lelaki.
2nd---> dapat tingkat dua, tu tape la kan? dimaafkan.
3rd---> ta dapat bilik dgn roomate lama walaupun dah tulis surat. termasuk la org-org lain yg tulis surat jugak =='
4th---> lagi jauh nak g kelass.
5th---> dapat kipas yg kepala boleyh pusing (ada tiga bahagian tu)
hmmmm
tadi lepas maghrib nak meet classmate lama time part1.
bersiap la kan? da tuh, bunyi kipas kuat gila .
sampai bilik sebelah pun dengar. anis slow kan kipas. bunyi lagi dua tiga kali lepas tu, patah satu bahagian. huyohhh ! berpanas la nampak nyee.
gila takut ouh...! huh da la panas. pastu kesian dekat roomate yg anis ta pernah jumpa lagi.
anis balik dari meet kawan-kawan, anis g bilik sebelah anis la kan? busann lagi pun nak tgk boleyh ta daftar subject lagi.
pastu kawan baru anis nie cakap "weyh ! aku rasa bilik kau tu ada org lah. try g tgk"
ha ! anis pun pegi la tgk kan sebab nak tahu sape la roomate anis tu.
laaahh ! masuk je bilik, yeahh ! kawan komander .
jejak kasih la pulakk time tu :)
akhirnyaa ! saya suka sebab saya kenal sama dia ! yeayy !

Friday, November 18, 2011

nicole sherzinger - dont hold your breath

You can’t touch me now there’s no vision left
If you think I’m coming back don’t hold your breath
What you did to me boy I can’t forget
If you think I’m coming back don’t hold your breath

I was Sunday yes now there’s such a long time come and break the chains
You played with my heart told me [...] all your lies and games
It took all the strength I had but I crawled up on my feet again
Now you’re trying to lure me back but no those days are gone my friend
I loved you so much that I thought that someday you could change
But all you brought me was a heart full of pain

You can’t touch me now there’s no vision left
If you think I’m coming back don’t hold your breath
What you did to me boy I can’t forget
If you think I’m coming back don’t hold your breath

Don’t hold your breath

I was worried about you but you never cared about me none
You took my money and I knew [...]
I gave you everything but nothing was ever enough
You were always jealous over such crazy stuff

You can’t touch me now there’s no vision left
If you think I’m coming back don’t hold your breath
What you did to me boy I can’t forget
If you think I’m coming back don’t hold your breath

Don’t hold your breath

Move on don’t look back
I jumped off a train running off the tracks
Love is gone face the facts
A bod movie ends and the screen fades to black
What you did to me boy I can’t forget
If you think I’m coming back

You can’t touch me now there’s no vision left
If you think I’m coming back don’t hold your breath
What you did to me boy I can’t forget
If you think I’m coming back don’t hold your breath

Don’t hold your breath

You can’t touch me now there’s no vision left
If you think I’m coming back don’t hold your breath
What you did to me boy I can’t forget
If you think I’m coming back don’t hold your breath

Thursday, November 17, 2011

blogwalking dekat blog Cik Bunny

anis saja bukak blog bila dah boring.
tgk shoutbox. ha ! "Cik Bunny : CB buat segmen lagi. jemput join".
ha ! gila ta nak join, mesti lahh nak kan. haha ! *teruk betul kamu nie anis =='
lepas tu, anis pun pegi la link blog Cik Bunny nie.

just suruh join Gedung Ilmu ,
lepas tu like post nie-->  http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=216551698375661&id=136884719675917
lain-lain tu just letak link blog dekat entri segmen Cik Bunny n letak nama Fb sekali .
simple je kan ? heee !

Wednesday, November 16, 2011

Giveaway "7 Days"

join join join :)

tekan la banner tu, boleyh la tahu perkara yg selanjut nya .
rakan yang terpilih :

kami bosan -.-

hari nie ta tahu nak buat ape, so keluar dengan adik.
tade la jauh mana pun SELAYANG MALL je pun.
korang rasa baik ta payah keluar g situ? suka hati la kan.
anis yang keluar n anis yg penat :)
tujuan nak cari tali pinggang je pun. tapi, hampehhh. ta dapat ape yang di cari. hmmm


new style :)
new earing :)
with my sister :)
so funny :D
 
grr~!


Friday, November 11, 2011

6# live laugh love

Smile.
Let everyone know that today
you're a lot stronger than
you were yesterday.

Wednesday, November 9, 2011

keluar with niena k.a n naeem :)

malam semalam ada 3 org ajak keluar. yg sorang tu ajak tmpat lain. kalo satu tmpat, kan senang jumpa terus 3 orang sekali guss. Lastly, keluar dengan niena k.a n naeem.
tunggu niena dekat ktm kepong. then,dia ckp maybe wafiy ta ikot. okay. train tade sesak sgt hari nie, pelikk jugak sebenar nye. Lahh ! bukan cuti lagi rupanya! ngeng betul.
sampai KL Sentral nak naik ape yeh yg pegi KLCC terus tu ? mono kott. ntah la main naik je. haha ! sebab naeem dah tunggu kat KLCC lama dah.
otw tu, nervous pulakk. ==' adoyaii. sampai KLCC terus gerak starbucks. ada benda pulakk dekat mata. pegi la dekat pintu. nak tonyohhh sat. haha ! yg niena k.a tunggu naeem. ha! amik hang! niena "korang berjanji ke ape baju same warna nie?".
anis "??". lapar... ikott je la dieorg g cari tmpt makan. g food court atas, ta nak pulakk dieorang. naeem ckp kalo kat 2nd floor ramai.
ha ! PIZZA HUT-pavillion :)
sebelum tu, beli tiket wayang dulu. (tower  heist)
sembang sembang, makan makan, minum minum. :)
k.a nak beli seluar. niena pulak nak g bank in duit. gerak terus kat BB. tunggu niena bank in duit la ape la. haha! ada masa, seluar menunggu untuk dibeli oleh k.a ! yg niena n k.a saje jalan depan biar anis jalan ngn naeem. kadang-kadang niena gelak-gelak. *kurang asam punyee niena. kena kan anis pulakk. dah la nervous ta hilang-hilang =='.
masuk kedai tu, ta berkenan kott k.a ngn seluar tu. anis mana join masuk kedai seluar tu. mana la tahu kan dia ta berkenan ke hape ke. yg naeem boleyh dia ikot anis "ikot boleyh?"
haha ! anis "ikot lah.tade yg nak marah (tapi, tmpat perempuan la. sorry :P)"
tengok wayang ape semua, awek naeem call. nak meet dengan naeem kat mane ntah.
kiteorg pun gerak KLCC balik bertiga. jalan jalan jalan. naik train n balik :)
dalam pukul 8lebih sampai rumah.
*kenal naeem 9April. hangout 9Nov. Nape anis nervous keluar bila dia ada ? sebab dulu ada masalah sikett n lagipun ta pernah hangout dia ada sekali. fullstop :)

Saturday, November 5, 2011

result for final paper (may-oct)

dari malam semalam lagi sejuk kaki tangan fikir kan result yg nk keluar dekat email. =='
ketakutan yang melanda.
susah nyaa nak tidur. pagi nie lepas solat subuh, hantar adik g sekolah.
lepas tu bila sampai rumah tidur kejap.
sebab apa ? tak nak fikir result yang keluar pukul9 pagi.
sebelum tidur ibu ckp "tidur laa pukul berapa pun jaga la pukul berapa pun, result keluar jugak pukul9 jap lagi".
Laaa. terjaga pukul 10 pulakk.
apa lagi serbu email la kan.
alhmdulillah ta teruk sangat kott result anis tu.
punya fikir pasal result n now anis demam.. hmmmm
tahniah dekat student-student yang dapat dekan n result terbaik :)

Thursday, November 3, 2011

11 things to answer

actually anis di tag oleh TUMAIRA. apa lagi pulun la menjawab nyee.
                                          
                                        11 perkara tentang anis :)
1. single mingle. haha ! 
2. suka baca novel. dapat je novel, memang ta ingat ape dah. melainkan ada perkara mustahak yg perlu dilakukan.
3. suka bercakap. ada je nak cakap bila ada dengan kawan-kawan.
4. ada yang cakap anis sombong. MANA ADA! malu la bila baru kenal kan? bila korang kenal lama, korang akn tahu anis macam mana.
5. boleh ckp bahasa utara. tapi, agak kelainan siket. sebab ? jarang guna bahasa utara melainkan masa memerlukan anis ckp bahasa utara n walaupun anis org utara.
6. anis baik dengan orang kalo orang tu baik dengan anis. 
7. suka ramai kawan sebab nanti kita boleyh share macam-macam.
8. ta suka COPY CAT. sebab benda lain ada, kenapa nk kena tiru jugak. *melainkan fashion, or someting yg amt memerlukan copy cat.
9. suka warna merah. nampak garang n bila kita lalu je .. woww! 
10. ha ! anis suka tido. ada je masa terluang, anis mesti nak tido. tido kan penting :)
11. anis suka membebel bila ada je ta kena dekat mata anis.

                                          11 soalan yang disoal oleh TUMAIRA  

1. Benda apa yg korang paling takot ?
(uishh ! mesti la mati. kita ta tahu bila kita mati.)

2. Perkara paling bodoh yang korang pernah buat selama korang hidup ?
(buat baik dengan orang yg tikam belakang kita balik ==')

3. Makanan yang korang palik anti ?
(tade la yang anti sebenar nye, ntah kenapa sejak sek men dah ta makan ikan keli *pelik)

4. Siapakah yang paling korang care about sangat-sangat ?
(family, friends, org yg terdekat n ada boyfie, mesti la)
 
5. Kalau terserempak dengan ex korang ape korang buat ?
(buat bodoh je kott)

6. Korang selalu mandi pukul berapa ?
(pukul7 lebih time cuti. tu pun kalo tade hal nak buat *kemas rumah dll)

7. Ikhlas ta sayang seseorang tu ? Kenapa korang ikhlas nak sayang ?
(mesti la ikhlas sebab ikhlas tu lahir dari hati yg jujur)

8. Cita-cita korang masa kecik dulu ?
(nak jadi faashion designer)

9. Apa yang korang akan buat kalau ada masalah ?
(duduk diam-diam or story dekat kawan baik)

10. Perkara yang memalukan pernah korang kena ?
(tadi kott. masuk GAMUS then, ada student suruh try tulisan purple. punya nak try, post dekat wall. lastly, "saya seekor beruk" *lebih kurang mcm tu la ayat dia)

11. Describe Tumaira in two words .
(1st : u r lovely. 2nd : friendly)
                            

                                            11 soalan anis untuk korang  

1. warna kegemaran korang.
2. korang sanggup buat apa untuk pertahan kan hubungan korang ?
3. korang nak buat apa sekiranya diberi duit sejumlah 1juta ?
4. binatang yang korang suka n sayang ?
5. umur berapa korang mula cinta monyet ? *haha 
6. pendapat korang tentang BLACKBERRY ?
7. apa barang yg korang sayang sangat ?
8. barang yang perlu korang bawa bila keluar dari rumah ? 
9. kalau korang ada universiti sendiri, apa korang nak ubah ?
10. korang geli dengan ular ? cicak ? lipas ? pacat ?
11. pendapat korang tentang anis ?


                                                        other bloggers 



harap korang jawab yee :) nie step nye.
- cerita 11 perkara tentang diri korang.
- jawab 11 soalan daripada anis 
- tag 11 orang bloggers yang lain.


5# live laugh love

Monday, October 31, 2011

4# live laugh love

I haven't and won't forget
any of our memories and
I haven't given up hope.
But I have to try to move on
and accept that this is the end of what we had

Thursday, October 27, 2011

kebosanan yang melanda

bila dapat cuti, rasa bosan yang terlampau n rasa bila la nak masuk kelas balik nie.
tapi.. bila dah masuk kelass, bila nyaa nak cuti nie.
tak sabar nak cuti walaupun cuti sabtu ahad.
sekarang nie duk rumah pun tak tahu nak buat apa.

Wednesday, October 19, 2011

3# live laugh love

If you love something let you go,
If it comes back to you it's your,
If it doesn't, it never was.

Monday, October 17, 2011

rahsia cantik bahagian tubuh

1. Dada n leher
- bila mandi, scrub untuk membersihkan nya. Gunakan scrub dengan butiran yang halus tau sebab bahagian nie la kulit lebih tipis.
2. Bahu dan Punggung
-Bersihkan bahu dan punggung setiap kali korang mandi.
-Gunakan sabun khusus untuk mengelakkan jerawat.
-Yang paling penting, jangan lupa sapu body lotion tau lepas korang mandi. Biar lembap siket badan korang tu :)
3. Lengan dan siku
-Gunakan scrub yang ada butiran untuk buang kotoran. Jangan korang gosok kuat-kuat.
-Untuk merawat siku yang kasar, potong lemon menjadi dua.
Perah airnya n gosokkan potongan lemon tu dekat siku korang perlahan-lahan. Lastly, bersih kan. Senang je kann ?

4. Peha dan Betis
-Rendam kaki ke dalam bekas yang ada air suam n segenggam garam. Biarkan dalam 5minit. Ini untuk merangsang aliran darah supaya kaki lebih relax.
-Gunakan baby oil dari hujung jari kaki, mengarah ke atas hingga tumit.
-Lepas tu, sapu body lotion untuk elakkan kekeringan dekat kulit korang :)



Wednesday, October 12, 2011

untuk menghargai mereka yang baik terhadapmu

- Hantar e-mel kepada BFF korang n senaraikan 10 sebab mengapa dia seorang teman yang paling best! 

- Berikan kucing kesayangan korang sesi urutan di spa haiwan.

- Beritahu kakak korang yang dia seorang yang hebat!

- Telefon bapa korang dari kedao DIY dan minta nasihatnya tentang projek yang kamu sedang buat.

- Ajak teman korang yang agak pemalu itu berbual di depan lelaki yang amat diminatinya.

- Berikan teman rapatmu nickname yang hebat seperti "fashionista" atau "Si Manis".

- Tanyakan ibu korang: "berat badan ibu dah turun ya?".

- Bila korang perlukan nasihat, beritahu teman-teman korang, "tentu you all tahu cara terbaik nak selesaikan masalah ni..."

- Hantarkan kepada nenek korang sedozen bunga kegemarannya. saja suka-suka :)

shawl contest


heee ! anis pun mengada nak join contest nie.
mencuba nasib la kata kan :)
sesiapa nak join, klik banner kat atas.
syarat-syarat ? mesti la ada kan? semua korang akan tahu bila tekan banner comel kat atas nie.
gambar anis yang tak berapa nak cantik nie.

Sunday, October 9, 2011

pra latihan bakal komander kesatria negara #part2

1st day
sampai uitm jeh, terus g cari makan. lapar tau~! 
gerak bilik nabila ajmal. pergghh! ta kemas barang lagi ke minah nie? haiyaa~ 
tunggu berjam gak la dia kemas barang. Sembang dengan mom dia. macam-macam mom dia story. :)
daftar pun lambat la sebab dalam offical group komander siri10 ada cakap daftar sampai pukul 7petang.
yang kiteorang nie melambat kan masa lagi la kan..
berangkut la beg yang gedabak tu ke blok untuk daftar n dapat bilik.
sampai je yang lain dah dalam barisan.
kiteorang diberi masa 15minute untuk tukar baju n solat. 0_0
kelam kabut gila la time tu.
dah la time tuh hujan.
kena gerak makan kat uptown. jauh gak la dari bilik.
da tu.. solat maghrib n solat isyak berjemaah. malam tu ada taklimat.
ada part tu, kena tulis nama, id number, sebab join komander, asal, nama panggilan.
kecut gak la perut tiime tu..
sebut punya sebut nama.. id number.. sebab join komander ? nak jadi lebih disiplin n mesti la nak dapat kan kolej.. sebut la asal mana..nama panggilan? a'an.(korang nak tau kenapa anis bagi nama panggilan a'an? sebab nama anis dalam uitm tu, berjuta sangat.haha ! menipu jeh berjuta. bukan-bukan. ramai sebenar nyee nama anis ==')
lepas tu, komander senior bagi tips-tis nak bagi bahasa hukuman n balik bilik.time tu dah pukul 11 lebih.
siswi, komander senior(perempuan) nak jumpa pukul11.40.
haiyaa~ mata mengantuk gila nieyh.
bertahan la jugakk kan. walaupun dengan terpaksa. dieorang bagi tips, story pasal pengalaman dieorang.
menakutkan ouww bila dengar story dieorang.hurmm~ 
bersurai! yeahh! itu yang dinanti-nanti kan.
anis terus naik n pergi mandi :) dah la time tu kepala anis dah mula sakit.
nabila ika yana still bersenbang dgn komander senior.
anis terus tidur la lepas tu.

2nd day
bangun pukul5.15 pagi sebab nak kena solat subuh berjemaah.
dengan tak mandi, terus g gosok gigi n bersiap.
habis je solat subuh berjemaah, kiteorang semua kena exercise pagi dekat padang dekat dengan pintu depan uitm.. berlari berkumpulan la gerak sana. kawad, n buat regangngan.
bila En. Nasir sampai, kiteorang kena berlari, pumping(betul ke ejaan?), n buat segala bagai untuk kuat kan pinggang, tangan n kaki.
time tu hujan still ta berhenti dari semalam.
sarapan time ! :)
lepas sarapan kena gerak padang kawad. kawad la time hujan tu walaupun kepala anis nie tengah sakit dari semalam..
hujan berhenti, panas terik pulak.
mendung...panas terik. dari pukul8 lebih sampai pukul12 gak la kawad dengan keadaan macam tu.
dah sampai satu tahap tu.. kepala anis sakit yang teramat n ta pena rasa macam tu.
anis bagitau dekat komander. komander suruh rest. 
En Nasir : awak tengok kawan awak buat. okay je
Anis : (sambil tutup muka.n lap air mata) ha?
En Nasir : kenapa menangis?
Anis : sakit kepala.
En Nasir : laaa! awak rest (sambil cari ubat angin kat dalam kereta dia)
komander suruh buka pin tudung semua. yang jurulatih pulak suruh anis pandang ke hutan (hijau la kata nya).
time makan tengah hari. anis ada dengar komader suruh beratur untuk g makan.
En Nasir suruh anis naik kereta dengan dia. special kes siket la kan?
dalam kereta.
Anis : En Nasir, kalo saya quit? saya takut kat sana kena lagi teruk.
En Nasir : kat sana nanti ada orang-orang bagi bantuan macam bulan sabit merah tu.
dalam kepala anis (g sana sakit, tak jadi apa jugak nanti. rugi je)
sampai uptown makan-makan.
g solat zuhur berjemaah.balik bilik amik buku nota. anis pun call abah bagitau anis kurang sihat.
da tu ada taklimat pasal kompas n peta.
ramai mengantuk da time tu n ada yang tidur. haha ! 
anis nie duk tahan kepala n fikir (kat sini pun da sakit kepala teruk macam nie.apatah lagi kat uitm penang nanti?)
habis dah taklimat. anis terus balik bilik tengok phone "ibu dah sampai tol ipoh".
ha? apa lagi, terus cakap kat roomate anis tarik diri n bagitau la alasan anis tu.
anis berkemas...
komander Dek Ei masuk bilik "dieorang cakap awak tarik diri.."
Anis : "a'ah. parents tak bagi join bila anis sakit da macam nie. takot susah kan korang semua kat sana nanti".
komander Dek Ei : tak apa la macam tu. awak tak nak jumpa En Nasir n kawan-kawan lain?"
Anis : kejap lagi anis gerak pegi ngan parents sekali :)
anis pun mandi (fuyohh! nikmat!) n bersiap. tengah duk bersiap tu,, tidakkkk!!! muka sunburn =='. alahai~! tapi, tak apa lah. tade siapa pun yang nak.
angkat barang. abah pun jumpa En Nasir. Komander Najib pulakk cakap nak bawak anis jumpa BK siswi. anis pun jumpa dieorang, peluk-peluk semua n anis ta dapat tahan air mata.. terus menangis (!_!)
anis nak join sangat-sangat tapi..kesihatan anis tidak membenar kan.
anis pun balik laa~


Friday, October 7, 2011

preparation untuk pra latihan intensif bakal komander

anis dah packing semua barang. ada la yang kecik-kecik tu ta packing lagi. mungkin esok sempat kott. harap sempat la.
macam-macam kena beli.
kasut sukan yang baru (gray colour sebab apa? sebab...anis dah mula suka kan warna kelabu dan amar pun suka warna kelabu (: )
anis keluar dengan ibu dekat selayang mall beli beg la, ape la untuk g sana nanti.
haiyaa~ habiss duit =='
lepas tu, gerak mydin. beli barang dapur sikett.
tengok baju untuk deepawali. haha! canteekk tau warna-warna baju tu. sangat meriah. sukaa!
bila dah bayar, ada la 3 orang mamat duk bertengggek dekat pintu keluar mydin tu.
anis keluar je..sorang mamat tu cakap "eyh! selipar lain-lain colour".
alamak! kaki tak cantekk!

jealous keee? tak suka? bia la. anis yang pakai. ibu n abah pun tak marah. ada sekali keluar dengan ibu pakai selipar tu, ibu cakap "budak demam panas".
alahaii~ nany la nie punya angkara. nany cakap "budak hott la kata kan".
amik hang sampai ibu cakap "demam panas kat anis n nany".
tik tok tik tok..masa berlalu. fuhh~ dua jam kiteorang berjalan cuci mata.
tak rasa la dua jam. nampak sangat la perempuan suka berjalan kan-kan ?
anis kena gerak ke uitm seri iskandar dulu untuk pra latihan.
11hb-24hb dekat uitm penang. 
lepas tu,, berjoli laa dengan sepupu.
kulim, kedah! here i come !

Thursday, October 6, 2011

2# live laugh love

i love you
is that OK ?

tips solekan


1. Buat keputusan tepat! Bahagian mana yang mahu di tonjolkan pada gaya solekan hari itu agar wajah kelihatan tenang walaupun dalam solekan berat.

2. Jika memakai kanta lekap yang berwarna, aslikan sedikit warnanya dengan membentuk garis mata dengan celak tebal. Ia dapat menenggelamkan kejelasan warna kanta lekap tersebut. Untuk warna pembayang mata, carilah yang sedikit pucat daripada warna kanta lekap tu.

3. Elakkan mencukur kening bagi gadis bertudung. Cukup lah sekadar merapikan atau cabut helaian keluar daripada bentuknya.

4.  Jika bibir tipis, elakkan warna gincu terlalu garang. Ini menampakkan bibir korang palsu.

Wednesday, October 5, 2011

anis dah gemukk !

time nak start paper business mathematics last week, chieka cakap "anis ! awat hang nampak lain?"
ha ! nampak lain sangat ke? anis dah gemuk sangat ke? balik je bilik terus suruh ieyna tangkap gambar. nak tengok sendiri.hadoyy~ 
amar pun ada perasan anis gemuk time dia tgk entry "abang ngah bertunang".
memang tak dinafikan.duk uitm tu,, naik kan badan jehh.makan makan makan makan.
today, online facebook.. hazwan IM. sok sek sok sek..
"anis da gemuk la sekarang.means chubby"
anis "ha? nampak sangat ke? ingt kan ta ramai yang perasan"
hazwan "tape la. ramai yang nak nanti"
anis "ye kee?"
....
nak kurus! diet, jogging..masa cuti nie la kena amik kesempatan yang ada.
chaiyok2 anis! 

Tuesday, October 4, 2011

bingkisan sayang dari filem

1.  "It doesn't matter if the guy is perfect or the girl is perfect, as long as they are perfect for each other."
GOOD WILL HUNTING (1997)
kata-kata 'tidak ada manusia yang sempurna' dalam suatu perhubungan sebaikya mesti selalu diingati. Kita boleh saja bermimpi memiliki pasangan yang hebat dan menawan tapi semua itu tidak menjamin hubungan akan sentiasa berjalan bagus. Tentu ada juga salah silapnya. Catat sekarang!

2.  "The best thing you can do is find a person who loves you for exactly what you are. That's the kind of person that's worth sticking with"
JUNO (2007)
Tentu saja you all menginginkan pasangan yang mampu memahami you all dalam apa jua keadaan. Lebih-lebih lagi saat bad mood. Atau juga yang terus memberi sokongan di waktu you all kecewa. Pasangan seperi ini mesti ditemukan. Dijamin si dia bakal mampu diharap dalam segala situasi. Tapi you all juga perlulah sama menjadi seperti apa yang you all sendiri harapkan kepadanya. Jangan terlalu ego!

3.  "If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you"
HE'S JUST NOT THAT INTO YOU (2009)
Ini pelajaran yang you all benar-benar perlu faham sebab peratus kebenarannya memang tinggi. Biarpun waktu pertama bertemu si dia sangat ramah samapi bertukar nombor telefon. You all terus menanti tapi tiada juga panggilan darinya. Bosan menunggu hingga you all memulakan langkah menelefon takut-takut dia kehilangan nombor. Sebaiknya you all percaya saja dengan bingkisan dari filem ini. Si dia bukan tiada nombor you all tapi memang tidak tertarik untuk berkenalan lebih lanjut. Jadi, lupakan saja dia!

4.  "I love you even when you sick and look disgusting"
LOVE ACTUALLY (2003)
Mengaku sajalah you all dambakan cinta seorang boys yang kacak, hebat bersukan, atau memiliki gaya hidup yang mewah. Cuba bayangkan kalau situasi si dia sangat-sangat berbeza dengan apa yang you all impikan; selekeh, pemalas dan selalu minta di belanja. Adakah perasaan you all akan jadi tetap sama? Kalau berbeza, ertinya you all perlu lebih bersedia dan membuat pilihan untuk menerima si dia segalanya.

5.  "If you love someone you say it, you say it right then, out loud. Otherwise the moment just...passes you by.."
MY BEST FRIEND'S WEDDING (1997)
Kalau dulu kebiasaannya girls cuma duduk diam menunggu si dia menyatakan cinta, kenapa tidak sekarang you all yang memulakan dulu. Tapi pastikan dulu betul-betul yang si dia benar-benar sukakan you all. Paling tidak 90% sudah nampak ada potensinya. You all juga perlu bersedia menghadapi segala kemungkinan dan berani tanggung risiko. Jika sudah siap, tembak saja si dia dengan ayat romantis you all!

6.  "Don't let anyone ever make you feel like you don't deserve what you want. Go for it!"
10 THINGS I HATE ABOUT YOU (1999)
Ungkapan ini memang sangat-sangat sesuai buat you all yang patah hati. Seseorang baru saja menyakiti hati you all? Tak perlu salahkan diri sendiri atau terus kecewa. Mungkin yang terjadi itu si dia bukan yang tepat buat you all. Jadi, jangan berhenti mencari the right person yang pastinya akan menyayangi you all nanti!

7.  "Don't be afraid to fall in love again. Watch out for that signal, when life as you know it ends"
P.S. I LOVE YOU (2007) 
Berani mencintai harus berani disakiti. Tentu saja patah hati sangat menyakitkan. You all berasa seperti menjadi orang yang paling sedih didunia. Oh no! Dunia belum berakhir ok! Kecewa bercinta bukan bermakna enggan jatuh cinta lagi. Sebaiknya you all terus bagkit dan belajar dari pengalaman.

8.  "You don't know the first thing about love, because you don't understand compromise"
CLOSER (2004)  
Si dia memang seorang yang prihatin, atau juga seorang yang gemar memberi kejutan buat you all. Waktu bersama sungguh bahagia tapi dia meminta you all mengorbankan waktu bersantai dengan sahabat agar boleh berduaan bersama dia sahaja tak kira waktu yang diberikan sendiri olehnya. Di lain ketika, si dia bebas menentukan cuti dan bersuka ria bersama teman-teman boysnya. Hati-hati ok! Mungkin si dia bukan jenis yang mahu berkompromi tetapi boys yang memiliki ego tinggi.

9.  "Love is a matter of timing. It's no good meeting the right person too soon or too late"
2046 (2004) 
Tak perlu terburu-buru memaksa cinta gara-gara sudah lama berkenalan dan bersama. Cinta cukup subjektif untuk diukur dalam bentuk masa. Percayalah, cinta bakal datang di saat yangpaling tepat. You all tentu akan lebih menghargai dan lebih gembira!

10.  "Three years that I've been in love have been the darkest days of my life. All because I've been cursed by being-in love with a man who doesn't and will not love me back"
THE HOLIDAY (2006)
Tak perlulah buang masa berlama-lama dating dengan boys yang you all tahu tak mengambil berat tentang you all. Apatah lagi kalau sampai tiga tahun. Cepat-cepat angkat kaki. Jangan buang masa unutk kekal dengan boys nie. Lebih baik kecewa daripada terus menanti kata akhir boys yang gemar mengambil kesempatan. You all berhak untuk mendapat yang lebih baik.

11.  "Somebody out there loves you"
VALENTINE'S DAY (2010)
See?! Selama nie you all melulu yang mencari boys. Seseorang yang tepat sedang menantikan kehadiran you all dalam hidupnya. 




Monday, October 3, 2011

sesaat kau datang (ramlah ram ft. sleeq)

Sesaat Kau Datang
Sesaat Kau Hilang
Kemunculan dirimu
Penuh misteri
Kau Mendekat
Kau Menjauh
Kau tinggalkan diriku
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku

Its not that i dont love you
I just dont want to hurt you
I cant let go of all the good times we share together
I hate to be cold but i got to let you go

Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
hooooooooo..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa

Nothings easy girl
Nothings easy girl
Aint nothings easy i hope you understand me girl
Nothings easy girl
Aint nothing in this world
Could ever compare to what we had
Whats gone
ooooooOOOOOOOOOOOoooooooooooooOOOOOOOOOOOOoo

Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
HaAAAAAAAAaaaaaaaaaa wooo

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa
Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma
Yang datang kepadamu kepadamu

Sunday, October 2, 2011

setahun sudah berblog :)

tak sangka laaa. pejam celik pejam celik dah setahun anis berblog.
nak kata blog anis nie best, tade lah sangat kot.
ada lagi blog lagi best dari anis.
ha ! anis punya blog, suka hati anis la nak tulis apa n buat apa kat blog anis nie kan? haha
best sebenar nyee berblog nie sebab dapat luahkan apa kita rasa.
terima kasih yang ada baca n selalu bagi sokongan.haha ! *ayat..
especially, nabila syafiqah, anis hanani, amanina abdullah, wan nuraisya dania, wana nordin :)


Friday, September 30, 2011

tamat nya final exam untuk sem1

business mathematics? fuyohhh! pada anis, susah gak la sebenar nyee.
hurmm~ susah gila nak tidur ouh macam-macam dalam kepala. adoyai..~
bangun je pagi tu, sakit kepala.
bangun pun awal sebab business mathematics nie punya pasal. sabar je laa.
wana nak gerak dengan anis pagi tu sebab dia dah lambat. nasib la dewan tak jauh dari bilik anis. berduyun pelajar masuk dewan.
pelajar account officemanagement n pelajar ape ntah dalam dewan tu. beratus. dalam dewan besar pulak. memang kecut perut la kan...
nama anis da la 1st. amik hang! anis duk baris ke-3 dari depan.
ramai gak la keluar awal.  dieorang pandai, tak yah nak cakap la kan? anis nie? kurang siket kalo pasal mathematics.  masa abis jeh, sembang dengan rabbani kat belakang.haha! suka suki jehh pusing belakang padahal paper tak kutip lagi.  anis nabila terus g tgk carry marks untuk business mathematics. alhamdulillah :) anis wana nabila tamo tgk lagi sebelum nie sebab takot carry marks rendah. bila da rendah, takot down pulak nanti. tak ke jadi masalah nanti
g makan-makan..balik bilik kemas barang-barang.  nk balikk! dekat maghrib baru family datang :)
yeayyy ! balik balik..

Wednesday, September 21, 2011

berjalan hantar mia balik kampung

mia dah minta tlong wana hantar mia kat umah nenek dia. kiteorang ada gap seminggu.tu yang mia nak balik n hantar barang kat umah nenek dia. ape lagi,,beramai la jadi bodyguard.
anis wana mia ieyna fika :)
patut mimie ikut..tapi, dia ada hal pasal model.hurmm~
okay ! pagi tu gerak la kekwa.anis wana ieyna fika tunggu kereta.then, wana fika amik kereta.minta izin guard tu nak masuk amik barang kwan.banyak..dia bagi masa 10minute jee.wana minta 15minute.haha ! 
dia bagi...kiteorang cepat-cepat amik barang mia masuk kereta.kalo ta,nama kena tulis...tamo laah ~! 
gerakk g uma nenek mia.dekat ipoh..sejam gak la dalam kereta tu.nasib la dapat kereta yang ada radio.tade la boring. bila sampai umah nenek miaa..
masuk salam ucu n nenek mia..
nenek mia tanya nama sorang-sorang n tanya sape yang drive.wana angkat tangan.haha ~ kelakar ouww nenek mia.pastu ada ke nenek mia cakap, mane satu untuk ashraf (sepupu mia).gelaakk je laa kan. kiteorang minta izin nak balik..sempat gak bergambar kat umah nenek mia :) tengok movieee ! banyak kali dah g ipoh..tp,selalu sangat sesat.padahal,pergi dengan orang yang sama. bila dah sampai jeee jusco..nasib ingtsikit-sikit jalan nak g jusco.ada hospital. sampai je terus g tengok tiket .
movie johnny english reborn..
best kottt! kelakar ! comeyl ! 
dapat la merasa keluar dengan ieyna ~ :) sebelum nie ta pena keluar ngn ieyna...
otw balik bila dah tade kejee.
capture capture capture 


Monday, September 19, 2011

balik je exam semalam, abah text "boleh abah call anis?"
comeyl nyee :) anis sayang abah! :)
abah nak cakap pasal latihan untuk bakal komander.
malam nyee pulak anis duk pk macam mana nak balik.  kawan-kawan tak bagi balik. hurmm~
lepas tu, duk baca agama, ieyna cakap "anis tak payah balik laaa. esok malam anis pergi mane jeh?"
anis "pergi amik cerita hantu bonceng kat kawan wana kott"
ieyna "jangan lama-lama tau. balik cepat. esok nak jumpa jugak ngn kawan anis tu kan? spend time ngn ieyna"
alolololo
comeyl nyee ieyna nieyh! hehe! :)

finalexam

ha! today exam bel120 (writing...)
menakot ouwww. buat final dekat dewan serbaguna :)
macam spm jugak la rasa nyaa. alhmadulillah paper bel120 da lepas. 3 paper lagi :)
malam semalam, memang tak nak keluar bilik sebab sampai sini da petang sangat.
malam sebelum isyak g makan ngn roomate kat DM.
ashraf call, "hang mai uptown sekarang"
anis "malas lahh! sape je yang ada?"
ashraf "ramai la.hang mai laa"
anis "malas"
ashraf "macam nie la kawan.tape2"
ishk mamat nieyh! saje jehh buat anis rasa bersalah.
padahal petang tadi wana ada call pasal study la konon nya kat uptown.
pergi jehh, nampak wana ngan fizie duk lepak sama.
okeyy.wana tak perasan anis lagi.ahah! lama siket bila fika duk cakap n sebut nama anis, wana terus "anissss!"
haha! 
anis da makan so,lepak ngn wana n fizie.
baca buku sambil sembang. jap! boleyh masuk kepala ke? boleyh kott :)
dalam 10 lebih baru balikk..takot gak la sebenar nyee jalan sensorang.dah laa ashraf balik dulu.ngeng betul! tengok! kena jalan sensorang =='

Saturday, September 17, 2011

abang ngah bertunang ~

pagi lagi, pkngah cakap kat ibu "hang siap duit ja. anak hang la lepas ni". tok buat kenduri selamat hari nie.
raya ke-3 abang ngah bertunang dengan cinta hati dia.
dua-dua comeyl. mula-mula macam tak muat je kereta kalau nak ikott.ye lahh. nak menyemak.haha!
duk kalut bawa keluar hantaran,, bising la time tu.
anis dapat tempat dah dalam kereta.
anis kklong kkjia abgngah satu kereta.eceyh!
lalu kampung tak mau.nak jugak highway.sebab..nak konvoi dengan sedara ayah. senang la kata nyaa.
okey..huishh! sesak pulakk dah. best tak? lama siket.. nampak gg potong. pastu nampak abah.
yang kelakar nyaa, sepanjang naik kereta ngan abah,abah tak pernah potong lalu emergency line. hari nie,dengan mata kepala sendiri anis nampak.haha! mentang-mentang bawak polis pencen.hahaha!
yeahhh! sampai dekat tol taiping, berderet kereta tunggu. :)
gerak sama-sama..
singgah surau dekat rumah kak intan dulu.solat~
semua angkat hantaran.ramai ouww sedara ayah datang.huuish. kalau tau, tak ikott pun tape kot.haha!
dieorang yang da terlebih umur tu,duk kat dalam. anis n sepupu n adek2 duk luar jehh.
anis perasan satu mamat niey.macam ku kenal.kat mane yeh?
ha! kat seri iskandar. pekerja kat seri iskandar.
ouhhh tidakkkkkk!
anis mengelakk dari terserempak ngn dia.apa pulakk dia buat kat sini. ishk!
orang dalam rumah panggil tangkap gambar.ape lagi,,menyemak lah!
heee! then, nadiah g gelak2 depan pintu,amik hang! mamat tu perasan anis =='
duduk je lahh dekat meja makan senyap-senyap n call bagitahu ibu.ibu pun terkrjut.
time nak balik, kalut angkat hantaran balik.haha!
anis sorang duk dalam kereta.takk nakk jumpakk mamat tuh!
nak tau kenapa? sebab dia nie suka text, kalau tak reply, dia misscall.
mana dia dapat number anis? sebab,, anis g report laci almari rosak.ha! mamat nie la yang repair kan.jap! dia datang bukan dia sorang.ada makcik pejabat pun datang sekali. ada sekali tu dia cakap anis misscall dia sebab nak kejut dia sahur.huish mamat nieyh.tade lahh! merepekk betul.
dah tak dak keja dalam kereta, snap picture la.haaaa!

lama siket,, abgngah cakap "kat sini hang rupa nya.hang nieyh."
dalam otw nak balik...story la kat sepupu-sepupu dalam kereta tu.dieorang pun n terkejut n siap cakap "tape la anis.dekat ja ngn umah tokk.senang nak balik kampung" =='
sampai rumah tok... ibu punya kalut tanya.haha! kelakar ouh. tak sangka.
kecikk dunia nie..
sepupu kak intan rupa nyaa. (0__0)
lepak-lepak kat depan rumah, seronok-seronok, tiba-tiba mamat tu text "awak ada pergi orang bertunang tadi?"
anis : "tade lahh"
mamat tu : "awak jangan tipu saya,saya tak pernah tengok salah orang".
anis : "pelanduk dua serupa".
mamat tu : "ye kee? sorry la salah orang".
lama anis ta reply. hang nak kacau time anis ngn sepupu, memang tak dapat lahh.
dia text lagi "hai cik anis kenapa senyap je"
ya ampunnnn~ !